Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező cég, a Lincos Kft is használ sütiket a weboldalain.
TPMS diagnosztika

A TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) vagy RDKS (Reifen Druck Kontroll Systeme) egy olyan elektronikus rendszer , amely folyamatosan ellenőrzi a jármű gumiabroncsaiban a nyomást . Amikor bármelyik abroncsban a nyomás az előírt értékhez képest 25%-al eltér azonnal jelez a vezetőnek. A tartósan alacsony nyomáson futó kerék gumija túlmelegszik é...

A TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) vagy RDKS (Reifen Druck Kontroll Systeme) egy olyan elektronikus rendszer , amely folyamatosan ellenőrzi a jármű gumiabroncsaiban a nyomást . Amikor bármelyik abroncsban a nyomás az előírt értékhez képest 25%-al eltér azonnal jelez a vezetőnek. A tartósan alacsony nyomáson futó kerék gumija túlmelegszik és idő előtt elöregszik, ez balesetveszélyes , növeli a jármű fogyasztását ezzel együtt a káros anyag kibocsájtását.

A szenzor kötelezővé tételéről az EB 661/2009 határozat rendelkezik és minden személyszállításra alkalmas jármű vet besorol (max. 8 ülőhellyel ) továbbá a lakóautókat szintén. 2014. november 1-e után gyártott, fent említett típus okban kötelező gyárilag beépíteni a TPMS guminyomás ellenőrző rendszert. Kötelezően előírt Magyarországon 2015. június 1-től műszaki vizsgán ellenőriztetni, és a sikeres vizsga feltétele a hibátlanul működő rendszer.

A TPMS rendszereket két csoportba sorolhatjuk az egyik az indirekt mely az ABS szenzorokkal összehangolva működik a kerekek forgását alapul véve, melynek hátránya hogy nem elég pontos, a keréknyomás ellenőrző  visszaállítása manuálisan történik. A direkt módszer kerékbe épített és kalibrált szenzorokkal rendelkezik ami a jármű központi vevőegységével kommunikál, előnye nincs szükség manuális beállításra, folyamatosan pontos adatokkal szolgál.

A TPMS rendszerrel szere lt abroncsok szerelése és szervizelése többletmunkát és a speciális szerszámokat igényel. Az egyik legfontosabb eszköz a diagnosztika amivel megállapítható a szenzor megfelelő működése. Meghibásodott érzékelő vagy szelep javítása, cseréje után, az új szenzort kalibrálni a rendszert programozni kell, amely nem megoldható megfelelő diagnosztikai és kalibráló eszköz nélkül. Kínálatunkban többféle diagnosztikai és kalibrálásra alkalmas eszköz is található.

Bővebben

TPMS diagnosztika 1 termék.

Mutat 1 - 1 / 1
 • akció
  Előnézet
  Nettó ár:
  46 556 Ft
  47 236 Ft
  Bruttó ár:
  59 126 Ft
  59 990 Ft
  -2%
  2018. 01. 21. - 2018. 01. 27., vagy a készlet erejéig!
  Raktáron
  B-TP 1000 KIT

  TPMS rendszerek szervizelésére szolgáló minősített diagnosztikai eszköz. Szenzor adatainak olvasására, akkumulátor állapotának ellenőrzésére alkalmas. Képes az adatok rögzítésére univerzális szenzorba, beszerelési útmutatót tartalmaz az új szenzorokhoz.

  Nettó ár:
  46 556 Ft
  47 236 Ft
  Bruttó ár:
  59 126 Ft
  59 990 Ft
  -2%
  2018. 01. 21. - 2018. 01. 27., vagy a készlet erejéig!
  Raktáron
Mutat 1 - 1 / 1